Monday, November 28, 2011

RM 3

Malam isnin yang lepas aku dan suami ke majlis makan malam di Hotel Corus sempena perjumpaan, kami menginap di hotel bajet, hotel Corus ni mahal mana mampu kami nak menyewa Rm300 semalam, Rasanya lebih baik duit tu aku bagi kat anak aku je. Kami cukup lah hotel bajet cuma untuk semalam je, nak balik ke Rawang jauhlah pulak. Lagipun majlis tu habis jam 11 mlm. Kalau ikutkan tak mau pergi, tetapi suami aku tanda pasanganlah pulak, sebelum ni dia ajak kawan seofis dia Asnor, tapi Asnor ada family day di Perak. Aku dengan suami tak join atas sebab2 yang tak dapat di elakkan.

InstaForex Grand Dinner 2011

Malam tu di mulakan dengan majlis doa selamat lepas tu seperti tak sah kalau tak jemput artis, artis yang tak laku agaknya sebab tak pernah dengar namanya Nabiri dan Dira. Ingatkan dapat menang cabutan bertuah tetapi takde rezeki malam tu.. insya Allah kalau ada rezeki tahun depan.

Ramai yang merungut katanya pengacara pakai ambik no je asyik terkena no di awalnya angka 4 sahaja. Tak gaul2 kertas tu agaknya, INI TAK ADIL. Tahun depan dengan resminya aku tak mau ikut dah kalau suami aku paksa aku pergi. Dia ajak aku kerana nak aku merasai suasana dinner kat situ, al maklumlah sepanjang hidup aku tak pernah pergi selain dari family day.

Keesokkan harinya

Sepatutnya kami keluar jam 12.00 tenghari tetapi memandangkan ada jemputan bacaan yassin di rumah jiranku terpaksalah aku balik awal. Sementara aku menunggu suamiku di lobi hotel aku terserempak dengan satu kumpulan warga emas dari Thailand. Mereka senyum kat aku, aku membalas senyuman mereka dengan memberi salam. Salah seorang makcik menghampiri aku dan membuka beg tangannya mencari wang kertas. Dia gengam wang kertas lalu menghulurkan kepadaku walaupun aku menolaknya. Perihatinnya makcik ni melihat aku, aku sedikitpun tak mengharapkan tetapi amat terharu. Ingin sahaja aku beri kepada orang lain tp bimbang takut makcik tu kecik hati. Tatkala aku nak pulang mereka mengucapkan selamat jalan..RM 3 aku simpan sebagai tanda kenangan yang tak mungkin aku lupakan....

Sampai di rumah telefon Hafiz, Hafiz bagitau dia jatuh di Balai Islam lututnya sakit, Masya Allah dugaan apakah lagi, sampai ke hari ni tak baik2 lagi walaupun makan ubat dan berurut. Tak boleh nak bersolat seperti biasa, terpaksa solat di atas kerusi. Ingin aku terbang ke sana. Aku ingin pergi melihat Hafiz tetapi tunggu hari jumaat ini kerana suami ku dah tak ada cuti. Ya Allah berilah kesembuhan kepada anakku Hafiz...

0 comments: