Monday, January 30, 2012

Fenomena Ustaz Don

Alhamdulillah 29 Jan 2011 berpeluang mendengar ceramah Ustaz Don secara live di madrasah As-Sidiqin di BTP. Walaupun lama menanti ketibaan Ustaz Don tetapi peminat2nya tetap sabar menanti walaupun rasa nak pitam dek ramainya manusia di dalam surau dan di luar. Begitulah fenomena Ustaz Don. Bertuah mak ayah dia mempunyai anak yang begini, anak yang soleh yang banyak memberi manfaat kepada orang lain yang tidak lokek ilmu untuk di kongsi bersama.

Sudahlah tunggu lama katanya jam 9.00 pagi Ustaz Don sampai di surau tetapi tunggu punya tunggu jam 11.15 baru sampai. Mungkin agak kelam kabut dia...ada pemandu ke tak wallahuaalam. Hajat hati nak balik cepat bila dah habis, nak tengok Ustaz Don dari dekat jangan harap seperti kena hurung kat semut dah ustaz, ngan budak2 kecik mak pak budak aduyai. Dari pitam dalam surau lebih baik aku balik,dah ambik gambar ustaz dari jauhpun dah kira oklah tu. Lagipun berlambak gambaq ustaz kat it macam tu lah wajah dia, cara pemakaian dia tak berubah seperti kat tv tu le.

Alamak kereta kecik aku kena block, selidik2 kereta Ustaz Don marcedes hehehe. Nak balik lagu mana nih? dah rimas ni alahai tunggu punya tunggu rupanya ustaz nak solat zohor, orang lain tak boleh keluar aku lagilah sebab parking depan lagi tu. Ada lah beberapa orang surau ni yang keretanya tak boleh keluar, nasiblah ada orang tolak kereta dan undur kebelakang barulah boleh balik. Begitulah orang kalau dah glamer...tp aku percaya bukan itu yang dia mahu. Orang suka cara penyampaian dia mudah faham. Tp tak tahulah kalau ada yang nak rekomen anak dara dia ke hahaha. Maklumlah ramai anak2 dara termasuklah Ustazah Atiqah yang masuk program realiti ustazah pilihan di astro oasis pun ada. Erm saja2 je hehehe....

0 comments: