Sunday, November 4, 2012

Slm perjuangan untuk anakku

Salam Imtihan kepada semua yang bakal menduduki Peperiksaan SPM & STPM. Semoga beroleh keberkatan dan kemudahan di dalam menjawab soalan yang diberikan.

Ingat!

Belajar bukanlah semata-mata untuk cemerlang, dapat memasuki IPT/TPTS tetapi niatkanlah belajar itu semata-mata untuk meraih REDHA Allah dan sebagai meraih tuntutan kefardhuan menuntut ilmu..
...

Semoga dengan niat yang betul akan memberikan kesan di dalam diri, bahawasanya kejayaan itu ALLAH yang beri bukan hanya bergantung kepada usaha kita sendiri.

Ingat!

Walau kita berusaha siang malam, walau kita punya kegeniusan mengalahkan orang.. namun jika Allah tidak izinkan kita berjaya dengan cemerlang, maka jangan harap untuk cemerlang!

Justeru, sandarkan harapan hanya pada Allah bukan pada kelebihan diri sendiri...

Ingat tu.... dan jangan lupa, mulakan lah menjawab dengan BASMALAH. Semoga berkat dan mendapat Rahmat dariNya.


~ Salam Imtihan kepada semua yang bakal menduduki Peperiksaan SPM & STPM. Semoga beroleh keberkatan dan kemudahan di dalam menjawab soalan yang diberikan. Ingat! Belajar bukanlah semata-mata untuk cemerlang, dapat memasuki IPT/TPTS tetapi niatkanlah belajar itu semata-mata untuk meraih REDHA Allah dan sebagai meraih tuntutan kefardhuan menuntut ilmu.. Semoga dengan niat yang betul akan memberikan kesan di dalam diri, bahawasanya kejayaan itu ALLAH yang beri bukan hanya bergantung kepada usaha kita sendiri. Ingat! Walau kita berusaha siang malam, walau kita punya kegeniusan mengalahkan orang.. namun jika Allah tidak izinkan kita berjaya dengan cemerlang, maka jangan harap untuk cemerlang! Justeru, sandarkan harapan hanya pada Allah bukan pada kelebihan diri sendiri... Ingat tu.... dan jangan lupa, mulakan lah menjawab dengan BASMALAH. Semoga berkat dan mendapat Rahmat dariNya. Bit tawfiq wan najah~ (^_^)

0 comments: