Saturday, November 15, 2008

pertemuan 16.11.2008


18 Zulkaedah 1429 Hijrah

Hari ini Kak Awwa di kunjungi rakan blogger iaitu Cikgu Wan Salmah. Tetapi Kak Awwa lebih mesra memanggilnya dengan panggilan Kak Wan. Sudah lama Kak Awwa ingin bertemu dengan Kak Wan hari ni baru di izinkan Allah s.w.t. Itupun Kak Wan yang sudi datang ke rumah Kak Awwa, nak harapkan Kak Awwa berkunjung ke rumah rakan-rakan payahlah sikit.

Rumah Kak Awwa hari ni seperti hari raya, memang Kak Awwa dan suami terasa meriah sangat. Kak Wan datang bersama anak-anak dan kakaknya. Pada mulanya Kak Awwa tak kenal yang mana satu Kak Wan hehehe ya ampun kak. Sehinggalah di perkenalkan oleh kakak Kak Wan ni lah Kak Wan. Ikhlas Kak Awwa katakan Kak Wan memang muda dari usia dan kecik molek orangnya, selama ini Kak Awwa hanya melihat gambar sahaja. Bukan memuji tetapi itu dari pandangan kaca mata Kak Awwa...ampun lagi ya kak.

Kak Awwa mengenali Kak Wan di groups Komuniti Oku yang mana di grup itu ada yang oku dan tak oku, yang oku penglihatan dan yang oku fizikal, macam-macam ada kat situ. Bermulanya perkenalan Kak Awwa dengan Kak Wan masa tu adalah minat nak belajar tulis cerita kanak-kanak, tetapi tak kesampaian hingga ke hari ini, mungkin belum cukup ilmu. Kak Wan mengirimkan Kak Awwa fail-fail dan menerang serba sedikit dan tips untuk Kak Awwa. Makasih ya kak, itupun kalau Kak Wan masih ingat. Tetapi sayangnya segala fail-fail itu sudah hilang, sebab komputer Kak Awwa yang dulu dah rosak, komputer ni pun tinggal nyawa-nyawa ikan tetapi bolehlah.

Seronok tengok baby Danial yang comel, kalau ikutkan hati nak peluk cium Danial, tetapi Danial kurang sihat. Tengok Danial teringat Hafiz masa kecil-kecil dulu.

Kak Awwa suka sembang jugak hihihih...kekadang Kak Awwa malu, sebab Kak Awwa rasa macam kenal lama pulak dengan Kak Wan dan family, apa lagi bila kami kecek loghat Kelate kami. Alahai kat rumahpun Kak Awwa kecek tubik jugak slang Kelate, biasalah orang Kelate. Hafiz tu dah bercampur aduk habis dan percakapannya.

Kepada Kak Wan dan family terima kasih banyak-banyak kerana sudi berkunjung ke rumah. Kalau ada terlebih kurang mohon ampun dan maaf. Panjang umur murah rezeki jumpa lagi. Kak Awwa tak boleh nak letak banyak sangat gambar kat sini sebab gambar agak kurang jelas.

0 comments: