Tuesday, November 11, 2008

blogku berwajah baru

Pertamanya Kak Awwa nak ucapkan ribuan terima kasih untuk adik Abu Rifaie kerana sudi mengubah suai blog Kak Awwa menjadi cantik begini. Memang dah lama tak up date blog. Entahlah kekadang tak tahu apa hendak di ceritakan. Tetapi bila dah blog berwajah baru ni rasa memang happy sangatlah. Al maklumlah Kak Awwa ni bukannya pandai sangat bab nak ubah suai blog. Bimbang pulak takut jadi seperti tikus baiki labu.

Nak berceritapun memanglah tak tau apa yang hendak di ceritakan di dalam blog ni. Tetapi bab kata orang bila dah kita mula menulis tu adalah sedikit bahan untuk di kongsi bersama. Seminggu yang lalu Kak Awwa bertanya khabar kenalan lama yang bernama Lissa. Rupanya dia baru sahaja kehilangan ayahnya Pak Cik Mohd Zan pada bulan Ramadhan yang lepas. Al Fatihah. Kenangan ketika pertemuan 2006 tidak akan terpadam dalam ingatan ini.

Semalam Kak Awwa pergi ke UH. Biarpun Uh dekat sangat dengan rumah Kak Awwa, tetapi Kak Awwa agak tak suka pergi ke hospital. Kalau Kak Awwa pergipun ke klnik panel. Kebetulan semalam suami Kak Awwapun tak sihat, dia pergi ambil mc.

Kalau nak ikutkan Kak Awwa tak ada idea hendak tulis apa.....huhuhu berapa kali nak habag daaaa???. Memanglah sebelum ni Kak Awwa tak sihat semput, makan sikit dah mengah. Tetapi kalau makan buah tak apalah pulak. Kalau masuk makanan berat pasti perut dah rasa penuh. Erm macam tu lah kalau dah berumur.

p/s...memandangkan usia Kak Awwa pun tak lama lagi akan bertambah lagi ke satu angka. Jadi mulai hari ni Kak Awwa akan gunakan ganti diri ni dalam blog. Rasanya baru sesuai dengan nama blog ni. Lagipun rasa lebih sopan sikit dari beraku engkau.

0 comments: