Tuesday, December 23, 2008

terbang ke langkawi


Tika dan saat ini Kak Awwa berada dihotel Kuah Langkawi. Kita merancang Allah jua yang menentukan. Tak pernah terfikir di hati Kak Awwa untuk datang ke sini. 22.12.2008 tu suami call dari ofis ajak Kak Awwa ke Langkawi tiket di sediakan. Suami ada meeting sehari di sini.


Kak Awwa call Hafiz di asrama dia kata pergilah ibu,kat rumahpun tinggal sorang jugak. Terkilan jugak sebab tak dapat bawak dia, apa lagi Hafizpun tak pernah datang ke Langkawi seperti Kak Awwa juga... tetapi apa nak buat sekolahnya cutinya tak lama.

23.12.2008


Dengan menaiki KLIA Exspres kami ke KLIA, kalau nak diikutkan keluar dari PJ jalan jem teruk, pemandu teksi dah merungut. Akhirnya tiba juga di KLIA. Tak pernah lagi Kak Awwa menaiki pesawat di waktu malam, sebelum ni adalah tiga empat kali merasa menaiki pesawat tetapi di siang hari.



Memandangkan esok krismas ramailah mat-mat salleh menempah hotel hinggakan hotel yang sepatutnya kami menginap habis di tempah,alih-alih duklah di hotel koboi. Kalau tidak suami Kak Awwa tak perlu ambil teksi lagi untuk pergi meeting pagi ni. Tetapi menurut kata orang kat sini dekat sahaja...jalan kaki lima minit sampailah di hotel tu. Tetapi baik ambil teksi aje....

Rasa tak lengkap tak bawa Hafiz sekali...tetapi insya-Allah suatu masa nanti kami akan datang bertiga. Nak balik ke rumah mak mertuapun dah tak sempat, sebab pagi esok dan nak balik ke Kuala Lumpur dah.Nasib baik bawak lap top dan maxis broadband, kalau tidak mati kutu jugak di buatnya....

p/s kepada kekawan yang hendak ke Kuah Langkawi kalau ada meeting ke apa ke...jangan menginap di hotel koboi yang di beri nama kemain sedapnya The Garden Hotel. Banyak yang tak kena...tetapi biliknya okey..tetapi caranya tak beberapa kena. Itulah adalah pilihan terakhir kerana semua hotel habis di tempah. kalau ikutkan hati nak ke resort tetapi pergipun bukan untuk makan angin tetapi sekadar teman suami......

2 comments:

hi akak nuriman ittewww.. me salammmz singgah jakkks

hihihih kak sini bukan nuriman dah kekekek...apa2pun akak senang bangat kenal ngan en me ittewwwww.............