Friday, November 16, 2007

~Selamat tinggal Sek Sultan Alam Shah Satu, tetap dalam kenangan~

Assalamualaikum

Hari ini merupakan hari hari penyampaian hadiah dan sijil berhenti sekolah bagi pelajar-pelajar tahun enam pada tahun ini. Semalam anakku tidak hadir ke sekolah untuk kali yang terakhir kerana demam dan batuk yang agak teruk. Pagi ini dia gagahi jua untuk ke sekolahnya bertemu kawan-kawan dan guru-gurunya untuk kali terakhir, kerana selepas ini mungkin tidak bertemu lagi, maklumlah ada yang bersekolah luar dari kawasan ini.

Tepat jam sebelas sebentar tadi anakku pulang dengan membawa sijil berhenti sekolah dan sewaktu dengannya, bila ku buka fail tertera nama Mohammad Farhan, di luar fail tersebut tertulis namanya "aik kenapa nama Mohammad Farhan nie Hafiz? kena gi tukar ni?" nasib baiklah sekolah dekat aje kalau tidak menjadi masalah buat kami. Biasalah dalam banyak-banyak bertukar pulak.

Hmm...kini Sekolah Sultan Alam Shah Satu dalam kenangan...biarpun hadirnya dia di sekolah tersebut hanya tiga tahun...tetapi kenangan suka duka tetap abadi dalam ingatan. Kepada guru-guru Sk Alam Shah Satu jutaan terima yang tidak terhingga di atas tunjuk ajar kalian yang tidak pernah jemu menabur jasa kepada semua pelajar-pelajar.

Buat anakku Hafiez isikanlah cuti sekolahmu dengan aktiviti-aktivit yang dapat memberi manfaat untukmu. Kalau di ikutkan hati memang terasa sebak bila mengingatkan anakku sudah meninggalkan alam kecilnya...dan bakal melangkah ke alam remaja yang lebih mencabar. Pun begitu sebagai ibu inginkan semuanya terbaik insyaallah....0 comments: