Friday, September 18, 2009

ucapan SMS dari rakan-rakan

Sms ini Kak Awwa simpan sudah lama dari tahun lepas lagi. Oleh kerana terlalu lama Kak Awwa terpaksa mendeletenya dalam hp Kak Awwa dan updatekan di sini.

Untuk tahun ni Kak Awwa dah agak kekurangan kredit untuk bersms, cukuplah ucapan hanya melalui box rakan-rakan blogger. Yang tidak mempunyai blog Kak Awwa hantar emel saja. Pagi tadi sahabat Kak Awwa Lea datang ke rumah untuk mengucapkan selamat hari raya terharunya...

Di antara sms itu terdapat dari NB (Kak Norhayati Berahim novelis terkenal) yang di hantar kepada Kak Awwa tahun lepas. Tahun ni dah takde dah yalah novel tak menjadi manalah nak hantar lagikan. Tu lah bertatihpun tak lepas ada hati nak tulis novel ahakssss.

From NB "Andai kita di beri pilihan,antara ramadan dan lebaran;sukar rasanya menyajikanjwpn,kerna kedua2nya anugerah TUHAN.Duhai sahabat....tangisi rmdn dgn keinsafan dan raikan lebaran dgn keriangan slm penuh kemaafan dr nb sekeluarga"

Dari Dj Selina Datuk Hj Light(Dj radio Kota Kinabalu Sabah)" Pelita di letak di atas para,hendak dinyalakan di tepi titi,SMS dihantar penganti kad raya,tanda ingatan di aidilfitri. Maaf zahir dan batin". Selina

From Fairuz"Satu syawal menjelang tiba,takbir bergema mengetar jiwa;sekianya ada salah dan silap, ampun di pinya di hari mulia.semoga syawal kali ini membawa makna yg cukup bererti buatmu sekeluarga dlm mengharungiliku2 hidp di kemudian hari". Salam aidilftri dari fairuz dan keluarga.

Insya Allah sambung tulis lagi rasa malas pula. Kepada yang pulang ke kampung halaman tu selamat pulang, selamat menjamu selera bersama sanak saudara yang tercinta. Kepada yang tak pulang tu janganlah bersedih hati tahun hadapan mungkin boleh pulang manalah tahu dapat tiket free dalam kegawatan ekonomi. Kepada Sky di Ireland kalau singgah sini Kak Awwa mohon ampun dan maaf rinduku padamu tak pernah padam. Kenangan pertemuan lalu tidak pernah padam biarpun blog cahayaku sudah hilang.

Kepada Epel dan suami selamat berbahagia di kampung. Kepada sahabatku Lea terima kasih kuih raya yang di beri, moga di murahkan rezekimu sahabat. Kepada Keshi, Ks, Lissa, Kak Wan dan yang pernah bertemu kalian tetap dalam ingatanku. Moga kalian semua di limpahkan rahmat dan kasih sayang yang tidak berbelah bagi dariNYa.

p/s sudah jatuh di timpa tangga huhuhu camera digitalku jatuh dan pecah skrinnya. Dah takde gambar kenangan di aidilfitri kali ini. Adalah kamera yang pakai kodak, tu pun cap ayam ada lagi orang pakai sekarang ni? Mahu tak mahu hendak jugak ambik gambar erm tiba masanya pegi jugak kameraku...


sambung tulis ucapan raya dari kekawan

from kawan sekampung Fatimah: Pasang pelita di aidilfitri.....nampak halaman berseri-seri...sms di beri penganti diri, segala silap mohon dimaafi....


from Lissa: Jambangan bunga indah berseri . menjadi hiasan atas almari,sms d kirim penganti diri, tanda ingatan tak layu di hati...SELAMAT HARI RAYA ,MAAF ZAHIR &BATIN....

From Fairuz: dalam kelembutan lodah, ada keterlanjuran kata. dalam girau dan senda, ada khilaf dan dosa. harap dimaafkan segalanya. selamat menyambut aidilfitri. semga dirahmati Allah. Ikhlas from Fairuz &family.

From Marini:lebaran telah datang menyampaikan salam. kemaafan zahir dan batin silih berganti..jiwa yg beriman semakin tenteram..senyum kesyukuran menyambut aidilfitri...

2 comments:

salam kak.. sy dah lame takde kekawan realiti nih, yg ada cuma sahabat2 maya huhu.. sronok dpt sms dr kawan kan.. Salam lebaran :)

salam maiyah terima kasih kerana sudi memberi komen..sahabat mayapun ok jugak maiyah..yg penting kita hepi kan...