Monday, August 11, 2008

kampungku









anak-anak keladi yang baru di tanam, cepatnya rumput tumbuh, manakala gambar ubi2 yg lain tak sempat nak ambik gambarnya........








Tanah banyak terbiar kerana ayah tak larat utk mengerjakannya









Akmal n Solahuddin Al Ayubi








cantiknya rumah milik jiranku ini,bilalah gamaknya aku nak dapat rumah macam ni?

p/s
Erm selalu orang bertanya blogku takde gambar seperti blog orang lain, apa lagi gambar pemilik blog. Jawapan mudahku minta maaflah, rasanya bab gambar-gambar ni tak berapa minat sikit. Kalau ada kat mybloglogpun gambar entah yang berapa tahun lamanya tu. Tu pun rasa menyesal tak sudah kerana masa tu agak berani sikit. Tetapi apa nak buat dah terlepas............

5 comments:

Rumah yg besar itu bagus tp jika dibina ngan duit2 haram atau terpalit ngan riba itu tak bagus. Biarla umah anda sederhana tp sentiasa dilapang &diberkati hehehe..salam berkunjung...

This comment has been removed by the author.

Salam kkawwa< bestkan tanah kampung, boleh guling2 lagi..kalau buat filem Hindustan baguih tu. Part2 kampung ni tokma memang suka tau!!
Dalam blog ni, kkawwa nak letak gambar atau nak delete semula, nak letak balik pun boleh..takhalnye. kamu orang mude2 tak gherti lak. Hisks..tak caya tokma!! jgn nyesal2 zaman IT ni apa aje kita boleh buat..cuma takdir Allah je kita tak boleh ubah.
Ayah kkawwa dah sihat?!!!

yer betul tu..harap2 takde ribanya....insya Allah....trima kasih kerana menyinggah ek.......

hehehe tokma ambe tak ler muder sangat..entah2 tokma yg mudernya kekeke........
mmg sonok kalu duk kg sebab tak yah nak kongsi2 umah n pagar ngan org lain..yer ler kan duk bandor ni kena kongsi..duk kg nak wat apapun buleh..nak bakor ayam itik ke hihihi..takde sape yg nak melarangnya..tul tak tokma?